Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری فارس از اصفهان، درون‌زایی و برون‌نگری به عنوان اصل اول اقتصاد مقاومتی، در سیاست‌های کلی اقتصاد مقاومتی مورد توجه قرار گرفته است و بارها بر آن تأکید شده است. اصل دهم این سیاست‌های 21 گانه، به تفصیل در رابطه با توسعه صادرات به عنوان یکی از راهکارهای تحقق اقتصاد مقاومتی صحبت شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این اصل، توسعه بازارهای صادراتی با تکیه بر تسهیل مقررات و گسترش مشوق‌های لازم، گسترش خدمات تجارت خارجی و ترانزیت و زیرساخت‌های مورد نیاز، تشویق سرمایه‌گذاری خارجی برای صادرات، برنامه‌ریزی تولید ملی متناسب با نیازهای صادراتی، شکل‌دهی بازارهای جدید، و تنوع‌بخشی پیوندهای اقتصادی با کشورها به‌ ویژه با کشورهای منطقه، استفاده از سازوکار مبادلات تهاتری برای تسهیل مبادلات در صورت نیاز و ایجاد ثبات رویه و مقررات در مورد صادرات با هدف گسترش پایدار سهم ایران در بازارهای هدف مورد بررسی قرار گرفته و پیشنهاد شده دولت و سایر نهادها برای تحقق این هدف، از راهکارهای موجود بهره بگیرند.

*لزوم تمرکز بر بازارهای با ثبات منطقه‌ای

در این بین، مشکلات داخلی اقتصاد و کاهش رقابت‌پذیری کالاهای ایرانی در سال‌های اخیر موجب شده تا ورود کالاهای صادراتی ایران به بازارهای بزرگ جهانی با چالش‌هایی مواجه شود و در چنین وضعیتی، کارشناسان معتقدند، تجار و تولیدکنندگان ایرانی باید تمرکز خود را به بازارهای با ثبات منطقه‌ای اختصاص داده و از مزیت‌های تجاری کشورهای با ثبات منطقه برای صدور کالای ایرانی به سایر قاره‌ها استفاده کنند.

عمان به واسطه موقعیت خاص جغرافیایی، دسترسی به آب‌های آزاد، هم‌جواری با قاره آفریقا و از همه مهم‌تر، نیم‌قرن رابطه سیاسی با ثبات با ایران ازجمله کشورهایی است که می‌تواند فرصت‌های تجاری فراوانی برای رشد تجارت ایران و خصوصاً اصفهان ایجاد کند.

این کشور 4 میلیون نفری، اگرچه از نظر جمعیتی بازار بزرگی در اختیار ندارد؛ اما دروازه تجاری کشورهای حوزه خلیج فارس، هند و شمال آفریقا است و به دلیل نزدیکی به ایران می‌تواند جایگزین مناسبی برای سایر دروازه‌های تجاری منطقه، از جمله دبی باشد.

*صنایع مورد تقاضا در کشور عمان

بر همین اساس در دو سال گذشته ورود به بازار عمان در اولویت برخی فعالان اقتصادی قرار گرفت و نتیجه آن، آشنایی بیشتر ایرانیان با بازارهای عمان بود.از مهم‌ترین صنایعی که در بازار عمان بستر فعالیت آن‌ها فراهم شده است؛ می‌توان به صنایع ساختمانی، پیمانکاری، فولادی و صنایع غذایی اشاره کرد.این صنایع به دلیل مادر بودن، مورد تقاضای کشور عمان هستند و از آنجایی که این کشور در بسیاری بخش‌ها زیرساخت‌های مناسب را فراهم کرده است، آماده جذب سرمایه‌گذار در این بخش‌ها است.

کشور ایران نسبت به عمان در این صنایع دارای مزیت است و ورود سرمایه‌گذاران به این حوزه برای هر دو طرف باعث ارتقای سطح روابط خواهد شد.از آنجایی بازار داخل پاسخگوی خدمات و تولیدات ارائه شده توسط صنایع فوق نیست، ورود به بازارهای دیگر همچون بازار آماده عمان می‌تواند به رونق این صنایع منتهی شود.

در حال حاضر با توجه به موقعیت تجاری عمان و پیشنهاداتی که از سوی این کشور برای حضور سرمایه‌گذاران ایرانی ارائه شده است، ورود به بازار ابن کشور به عنوان یک فرصت سرمایه‌گذاری مناسب مطرح شده است.

*تحقق اقتصاد مقاومتی با ورود به بازارهای خارجی

در همین راستا رسول جهانگیری در رابطه با قابلیت و ظرفیت اصناف اصفهان اظهار کرد: اصناف اصفهان در زمینه خدمات فنی و مهندسی و تولید از پتانسیل بالایی برخوردار است.

وی افزود: لزوم بهبود اوضاع اصناف اصفهان و گسترش فعالیت آن­ها، ورود به بازارهای جدید صادراتی است که این مهم از 6 ماه گذشته به صورت جدی در هیأت رئیسه اتاق مورد بررسی قرار گرفته است.

رئیس اتاق اصناف استان اصفهان با بیان اینکه عمان با دارا بودن بازارهای هدف مستعد پذیرای کالاهای ایرانی هستند؛ خاطرنشان کرد: ارتباط تجاری با کشور عمان اولین گام تجاری برای بهبود اوضاع تجاری اصناف اصفهان است.

جهانگیری در رابطه با نقش مصرف­کنندگی اکثر کشوهای حاشیه خلیج فارس تصریح کرد: اصناف اصفهان باید از این فرصت برای توسعه بازار خود استفاده کنند.

رئیس اتاق اصناف استان اصفهان با اشاره به اصل اقتصاد مقاومتی بیان داشت: ورود به بازارهای صادراتی نیز در راستای اجرای اصل اقتصاد مقاومتی صورت گرفته است.

*بسترسازی لازم برای گسترش تجارت

محمد طاهری نیز در رابطه با گسترش روابط تجاری ایران و عمان اظهار کرد: بسترسازی لازم برای فعالیت تجار ایرانی در کشورهای خارجی، به ویژه کشورهای حاشیه خلیج فارس و عمان ازجمله وظایف اتاق تعاون استان اصفهان است.

وی ادامه داد: تقویت روابط تجاری و پیدا کردن شرکای تجاری برای توسعه فعالیت تولید کنندگان و تاجران اصفهانی به منظور دست یابی به بازارهای مستعد از مهمترین اهداف اتاق تعاون محسوب می­شود.

دبیر اتاق تعاون استان اصفهان تصریح کرد: در دوره جدید ریاست اتاق تعاون استان، همواره به گسترش مراودات تجاری تأکید شده است و رفت و آمدهای میان هیأت­‌های تجاری رشد چشمگیری داشته است.

طاهری با اشاره به برنامه‌­های سال جاری اتاق تعاون استان اصفهان گفت: بررسی بازارهای هدف برای صادرات محصولات و شناسایی شرکای تجاری و توسعه فضای کسب و کار برای صادرکنندگان از برنامه‌های مهم این اتاق به شمار می­‌رود.

عضو هیأت رئیسه اتاق تعاون استان اصفهان در خاتمه بازار عمان را برای ورود سرمایه­‌گذاران و تجار ایرانی ویژه دانست و در همین رابطه خاطرنشان کرد: این کشور به لحاظ موقعیت مناسبی که در منطقه دارد، زمینه ساز مناسبی برای ورود به بازارهای شمال آفریقا و حوزه خلیج فارس نیز است.

*روابط تجاری دیرینه و پایدار ایران و عمان

محمد شکرچیان توسعه بازارهای صادراتی را یکی از اصول مهم اقتصاد مقاومتی دانست و در همین رابطه اظهار کرد: از آنجایی که در کشور مازاد تولید وجود دارد و تقاضای کافی برای محصولات عرضه شده وجود ندارد، حضور پررنگ­تر در بازارهای هدفی که ثبات روابط سیاسی و مشترکات اجتماعی دارند، به رشد و گسترش فعالیت تولیدکنندگان کمک شایانی خواهد کرد.

وی افزود: کشور عمان به لحاظ موقعیت مناسب و بازارهای مستعدی که دارد به عنوان یکی از بهترین گزینه­‌های تجارت بدون تنش برای کشور ایران، در منطقه محسوب می­‌شود.

نماینده سرمایه­‌گذار عمانی در ایران به موقعیت جغرافیایی که کشور عمان در آن قرار گرفته است اشاره کرد و بیان داشت: این کشور دروازه ورود به بازارهای شمال آفریقا، حوزه خلیج فارس و حتی شرق آسیا است.

شکرچیان خاطرنشان کرد: وجود سابقه تاریخی تجارت ایران و عمان باعث شده تا تمایل تجار عمانی به تجارت کالاهای ایرانی افزایش یابد و همواره تاجرهای ایرانی مورد اعتماد طرف عمانی باشند و از همین جهت بسترهای تاریخی پایداری برای توسعه تجارت بین دو کشور ایجاد شود.

رئیس هیأت مدیره شرکت کارگزار تجاری ایرانی- عمانی یکی از لازمه‌­های مردمی کردن اقتصاد را طبق فرمایش مقام معظم رهبری، ورود همه مردم در حد توان به عرصه اقتصاد عنوان کرد و در همین راستا گفت: در دو سال اخیر برای رسیدن به این هدف پیگیری، مطالعات و سفرهای متعددی در این زمینه صورت گرفته و موافقت سرمایه‌گذار عمانی برای مشارکت فعالان اقتصادی ایرانی در این کشور جلب شده است.

وی تصریح کرد: به منظور صادرات محصولات و خدمات ایرانی و بازاریابی آن در عمان و سایر کشورهای منطقه، هفته گذشته سرمایه‌گذاران عمانی سفری به اصفهان داشتند و جلسات موفقیت آمیزی با اتاق اصناف، اتاق تعاون و فعالان اقتصادی اصفهان انجام شد.

شکرچیان امضای چند تفاهم نامه بین طرف ایرانی و عمانی را نتیجه این جلسات عنوان کرد و افزود: این تفاهم نامه‌ها به منظور سرمایه‌‌گذاری عمانی­ها به شکل تأمین زمین، سوله، زیرساخت‌های تولیدی، مجوزها، بازاریابی، تأمین تجهیزات و مدیریت فنی طرف ایرانی به منظور صدور خدمات و کالاهای ایرانی، بین طرفین صورت گرفته است.

*احداث بازار ایرانیان در عمان

نماینده سرمایه‌­گذار عمانی در ایران در رابطه با فضای کسب و کار ایجاد شده برای ورود سرمایه‌گذاران ایرانی به کشور عمان اظهار داشت: بیش از 40 هزار مترمربع فضای تجاری آماده بهره‌برداری در قالب بازار ایرانیان (Iranian Mall) به صورت مشارکتی، بدون هزینه اجاره برای سرمایه­‌گذاران تأمین شده است.

وی بیان کرد: شهر مسقط، صلاله و بریمی از مهمترین شهرهای هدف در کشور عمان برای ورود تجار ایرانی است که هر کدام ویژگی‌های منحصر به فردی برای انواع کالاها و خدمات ایرانی دارند.

شکرچیان تأکید کرد: برای پایداری بازار صادراتی، لازم است صرفاً محصولات با کیفیت، خوشنام و دارای مزیت صادراتی در این بازار حضور یابند و به همین منظور سیستم ممیزی و ارزیابی توسط کارگزار ایرانی طراحی شده است.

رئیس هیأت مدیره شرکت کارگزار تجاری ایرانی- عمانی در خاتمه خاطرنشان کرد: امید است با حضور اصناف، تشکل­‌ها، تعاونی­‌ها و شرکت­‌های ایرانی در بازار منطقه، مسیر تحقق برون­‌نگری در اقتصاد مقاومتی هموار شود.

انتهای پیام/خ

منبع: فارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۹۷۶۸۸۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

صادرات مرغ تا پایان سال به ۳۰۰ هزارتن می‌رسد

بنابر آمار پتانسیل تولید سالانه ۳ میلیون تا ۳ میلیون و ۲۰۰ هزارتن مرغ در کشور وجود دارد که با احتساب مصرف داخل، امکان صادرات یک میلیون تن مرغ به بازارهای هدف است بنابر سیاست وزارت جهاد از اواخر سال گذشته جوجه ریزی ها افزایش یافت که در نهایت به سبب ازدیاد جوجه ریزی ها و تولید مرغ، برنامه ریزی برای صادرات مرغ و خرید حمایتی باید صورت گیرد.

از اواخر سال گذشته بعد از گذشت سال‌ها، هزارتن مرغ به بازارهای هدف صادر شد و حال مجوز صادرات ۵ هزارتن مرغ به بازارهای هدف صادر شده است و همواره پیش بینی می شود که میزان صادرات تا پایان سال به ۳۰۰ هزارتن برسد که در صورت تحقق بخشی از تراز تجاری صنعت مرغداری مثبت می شود.

بسیاری از کارشناسان صنعت مرغداری اذعان می کنند که بازار دایمی صادرات با پویا ساختن تولید داخل، عاملی قطعی در توسعه زنجیره تولید و تامین مرغ برای کشورهای همسایه خواهد بود.

در ادامه مجتبی نوروزی رئیس سازمان دامپزشکی گفت: بنابر آمار طی ۲ ماه اخیر بیش از هزارتن مرغ به عراق صادر شده است. بنا داریم صادرات مرغ به عنوان یک مقوله انجام شود چراکه با زیرساخت های کنونی واحد های  مرغداری امکان صادرات ۳۰۰ هزار تن مرغ در سال وجود دارد. لذا با افزایش میزان جوجه ریزی ها می‌توان بخشی از نیاز ۲ میلیون و ۲۰۰ هزارتنی مرغ کشورهای اطراف را تامین کرد.

رئیس سازمان دامپزشکی گفت: سالانه ۳.۶ دوره جوجه ریزی در واحدهای مرغداری صورت می گیرد که اگر آن را به ۴ دوره ۱۷۰ میلیون قطعه جوجه ریزی افزایش دهیم، مازاد تولید را باید به بازارهای هدف صادر کرد. اگر میزان جوجه ریزی ها با زیرساخت های فعلی  را به ۶ دوره افزایش دهیم، امکان صادرات مرغ تا مرز یک میلیون تن و حتی تولید مرغ سایز هم وجود دارد.

حداکثر مصرف سالانه ۲ میلیون و ۳۰۰ هزارتن مرغ در کشور

همچنین ارسلان قاسمی رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق تعاون در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان، گفت: با استمرار روند فعلی تولید نه تنها مشکلی در تامین مرغ بازار داخل نداریم، بلکه توان صادرات ۳۰۰ هزارتن مرغ هم خواهیم داشت در شرایط فعلی وزارت جهاد مجوز صادرات مرغ در حد ۵ تا ۶ هزارتن را آغاز کرده است که با استمرار این روند می توانیم به بازار صادرات و تولید پایدار دست یابیم.

قاسمی قیمت کنونی هرکیلو مرغ در بازارهای جهانی را ۱.۷ تا ۱.۹ دلار اعلام کرد و افزود: گرچه ظرفیت اسمی صنعت مرغداری تولید سالانه ۳ میلیون تا ۳ میلیون و ۲۰۰ هزارتن مرغ است، اما به سبب تجهیزات قدیمی و عدم امکان تامین نهاده دامی، امکان تولید سالانه ۲.۵ تا ۲‌.۶ میلیون تن مرغ در کشور وجود دارد که ۲.۲ تا ۲.۳ میلیون تن نیاز داخل و مابقی تولید صادراتی خواهد بود برنامه تولید مرغ امسال جوجه ریزی ۱۷۰ میلیون قطعه است که در این صورت صادرات ۳۰۰ هزارتن محقق می شود.

بر اساس آمار ایران در حال نزدیک شدن به ۴ کشور اول تولید کننده صنعت مرغداری در جهان  محسوب می شود.

صادرات مرغ راهکار اصلی تنظیم و تثبیت بازار مرغ

علی ابراهیمی مدیرعامل اتحادیه مرغداران گوشتی گفت: با توجه به سیاست افزایش جوجه ریزی ها و تولید مرغ، گشایش پنجره صادراتی و حضور در بازارهای بین‌المللی راهکار اصلی تنظیم و تثبیت بازار مرغ محسوب می شود تولید محصول با کیفیت، ایفای به موقع تعهدات و پایداری حضور از عوامل حفظ بازار های صادراتی است.

ابراهیمی با بیان اینکه پتانسیل صادرات حداقل ۲۰۰ هزارتن مرغ در سال وجود دارد، افزود: بنابر برنامه ای که وزارت جهاد دنبال می کند، صادرات مرغ موثرترین راهکار برای پایداری تولید و بالانگه داشتن جوجه ریزی محسوب می شود.

مدیرعامل اتحادیه مرغداران گوشتی با بیان اینکه خرید حمایتی توسط پشتیبانی امور دام راهکار مقطعی تنظیم بازار است، گفت: بنده معتقدم که مرغ های جمع آوری شده توسط پشتیبانی امور دام در مقطعی باید به بازار عرضه شود که براین اساس بازار دائمی صادرات با پویا ساختن تولید داخل، عاملی قطعی در توسعه زنجیره تولید و تأمین مرغ برای کشورهای همسایه خواهد بود. با توجه به آنکه جریان تولید با هدف نمی توان عوض کرد، لذا برنامه ریزی باید به سمت صادرات باشد. کما اینکه اکنون مجوز صادرات ۵ هزارتن مرغ گرفته شده است که امیدواریم روند صادرات تسریع شود تا بازار به تعادل برسد.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی صنعت ، تجارت و کشاورزی

دیگر خبرها

  • امارات واردات سیمان ایران را ممنوع کرد
  • صف خرید پهپادهای ایرانی؛ پس از موفقیت در عملیات میدانی
  • صف خرید پهپادهای ایرانی؛ پس از موفقیت در میدان عملیاتی
  • صادرات مرغ تا پایان سال به ۳۰۰ هزارتن می‌رسد
  • تأمین مالی  ۲ میلیارد دلاری  برای انتقال آب خلیج فارس و دریای عمان
  • تأمین مالی حدود ۲ میلیارد دلاری صندوق توسعه ملی برای انتقال آب خلیج فارس و دریای عمان
  • استقبال یک میلیون خانوار اصفهانی از کالابرگ الکترونیک
  • فال حافظ امروز یک‌شنبه ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۳ با معنی و تفسیر
  • پیرمرد هتاک اصفهانی حکم محرومیت ۱۰ ساله گرفت
  • شیفتگانِ آن عارفِ عاشق/ ایرانیان زیادی مرید و دلبسته امام صادق بودند، از عطار و بایزید بسطامی تا جابر ابن حیان